سخنان حجة الاسلام اژه ای در چهلمین روز درگذشت حاجیه خانم فخرالسادات ابطحی
فروردين 1389
رحلت حاجيه خانم ابطحی را به بيت ايشان و امام زمان عليه السلام تسليت عرض می کنيم.
برای شادی روح ايشان، فاتحه ای قرائت فرماييد.
.
بسم الله الرحمن الرحيم
يَرفعُ اللهُ الذينَ آمَنوا مِنکم وَالذينَ اوتوا العلمَ دَرجاتٍ.
از خصوصيت های خاص حاج خانم، اطلاعی ندارم. ولی چيزی که بارز است و همه می دانند، تلاش علمی چندين ساله ی ايشان است که قابل تقدير است. تلاش علمی ايشان، بعدازانقلاب آغاز نشد که تحت تأثير بعضی جوها قرار گرفته باشند،ازآن سال هايی که خيلی سال های سختی برای کارهای مذهبی و فرهنگی بود، ايشان کار علمی شان را جدی آغاز کردند، که بسيار قابل توجه است. شايد ما هم يادمان نيايد که چقدر سخت بود. تا اين اواخر هم بايد از رئيس شهربانی اجازه گرفته می شد.
شايد از مهم ترين خصوصيات هم همين باشد. در آيات و روايات که نگاه کنيم اهميت کار ايشان را می يابيم، چون ايشان عالم، عاملی هم بودند :
اذا مات العالِم ثَلُم َفی الاسلام ثلّمةٌ لايسدُّها شیءٌ. نقصی در اسلام پيش می آيد، که چيزی جای آن را نمی گيرد. شايد ما عملاً نبينيم، واقعيتی است اين ثلمه که روايت به آن اشاره می کند.
در روايت ديگری داريم: چيزی که بيشتر از همه شيطان را شاد می کند، مرگ عالم است.
روايت ديگر: واقعيت عبادات هم بستگی به علم و معرفت دارد. عبادتی که همراه معرفت باشد، درجه و مقام می آورد.
می دانيد که دو جوردرجه ومقام داريم. سوره ی واقعه: در بهشت بعضی ها را نعمت کثير می دهند بعضی ها را درجه شان را بالا می برند.
اگر بين السابقون و اصحاب يمين مطالعه کنيد، مقام و درجه را به السابقون که مقربند، می دهند، يا آنها که در دعای ندبه می خوانيم: يا علی شيعتک علی منبر من نورٍ مبيضةً وجوههم حولی فی الجنة و هم جيرانی
آنها در بهشت همراه من هستند، بر منبرهايی از نور نشسته اند و همسا يه های من اند. اين مقام با معرفت حاصل می شود.
آنها که می پرسند چرا ما کوريم، گويند در دنيا از نظر معرفتی، کور بوديد.
خصوصيت خاص ايشان اين بود که از جوانی تا آخر عمرشان، به مسائل علمی می پرداختند.
پيامبر می فرمايند: کسانی که طالب علم اند، طلبه و اهل علم اند، خودشان دارای مقام اند، تازه آنها که به اينها کمک می کنند اينها باانبيا هستند. خود کسب علم مقام دارد و کمک به کسب علم هم همينطور.
خصوصيت دوم ايشان: نه تنها خود اهل علم بودند، بلکه در جهت کمک به اهل علم و طلاب ، از هيچ کوششی دريغ نمی کردند. از مالشان کمک می کردند. عمده ی هزينه ی اينجا را از خود می دادند.
روايت ديکری از پيامبر صلی الله عليه وآله: سه دسته اند که آسمان ،زمين، ملائکه ، شب وروز برايشان استغفار می کنند؛ دسته ی اول علما، دوم متعلمون و سوم اسخياء. هر سه تای اين ها در وجود حاج خانم بود.
در جهت بهترين کارها که آموزش علم است، ايشان هزينه می کردند.
ملائکه و ….. از هر سه جهت برای ايشان استغفار می کنند. اين ها شوخی نيست. خيلی ها اين ها نصيبشان نشده است. بعضی اصلا علم نصيبشان نشده است. حتی در بعضی مواقع، نمی دانند اهل علم يعنی چه؟
فکر نکنيد اهل علم، افرادی سر بار جامعه اند يا توان کار ديگری نداشتند يا آخرين شغل ها را انتخاب کردند. اين ها بهترين شغل ها را انتخاب کردند. بهترين علم هم علم اديان و دين انسان است و بهترين کارها پرداختن به علم است و ترغيب بچه هامان به فراگرفتن علم. افتخار کنيم که مبلغ دين و علم هستيم. مگر روضه خوانی ابولفضل و امام حسين عليهما اسلام مقام کمی است. در اين فضا نفس کشيدن خيلی خوب است. اين بهترين شغل است.
جايی پيامبر کفششان را در آوردند چون محل مدرسه بوده است. روايت ديگر: روز قيامت سه دسته شفاعت می کنند؛ اول انبيا، دوم علما وسوم شهدا. بالاترين درجه بعد از پيامبران، علما هستند و فوق شهدا هستند در قيامت. خيلی مقام بزرگی است کسی توفيق يابد اهل علم باشد.
در آيات و روايات می بينيم که خدا می گويد: آنچه براشون تضمين شده، مردم دنبالش می دوند.
اگر پدرتان می گفت من نصف هزينه ی تو را تأمين می کنم، باور نمی کرديد. خدا گفته من رزق شما را تضمين کرده ام. مردم دنبال رزق می دوند که برايشان تضمين شده است. آن چيزی که بايد دنبالش بدوند، علم است، معرفت است، با عبادت هم می توان آن را کسب کرد، که روز قيامت ابزار ما است. بايد معرفت داشته باشيم. فقط معرفت ابزار ما است در روز قيامت وگرنه ابزار استفاده از نعم معنوی را نخواهيم داشت.
بهترين مردم کسانی اند که قرآن تعليم می دهند يا خودشان می آموزند. انسان اهل تعليم و تعلم بخصوص تعليم وتعلم قرآن، مقام بالايی دارد. الحمدلله که حاج خانم جزو سه دسته بودند.
تازه خصوصيت های خاص اخلاقی شان را اطلاع ندارم. انصافاً زن شايسته ومتدينی بودند. همين که اهل علم بودند و سخاوت داشتند، بسيار قابل تقدير است. انشا الله که مورد رضايت پيامبر و ائمه واقع شده است. ما هم به نوبه ی خود برايشان طلب استغفار و علو مقامات ودرجات می نماييم. انشا الله خدا هم به ما چنين توفيقاتی بدهد.
اگر کسی بتواند در زمينه ی مسائل علمی، بخصوص الان که وهابی ها به شيعه حمله کرده اند، کسی بتواند از نظر مالی، علمی و … کمک کند بسيار خوب است.
اهل سنت و ابر قدرت ها از بابت شيعه خود را درخطر می بينند. اخباری است که نقشه هايی را دارند طراحی می کنند .مثل تخريب حرم عسکريين و الان کشتار شيعه و سنی. با پشتوانه ی وهابی گری. ما با پشتوانه ی قوی علمی بايد وارد شويم و محدود به محله ی خود نباشيم و در مقابل عقايد بسيار خطرناک وهابی گری، مطالعه ی شيعی داشته باشيم تا باآنها مبارزه کنيم. در خيلی جاها رخنه کرده اند. خدا لعنت کند آل سعود را که انقدر هزينه می کنند در کشتن شيعه. معطل مقامات دولتی هم نبايد بشويم. کمک قم بسيار اندک است يا اصلا کمک نمی شود. معضل زمين در اين قسمت شهر خيلی مهم است اگر کسی کمک کند تا حوزه ی آبرومندی در اينجا ايجاد شود، بهترين خيرات برای حاج خانم ابطحی است. صرف تربيت چند طلبه فقط نباشد. طلاب بايد آشنا به زبا ن های مختلف باشند و کار انجام دهند . باعث شادی روح حاج خانم ابطحی خواهد شد.
خدا به ما توفيق دهد ما حق ايشان را دراين مجموعه ها ادا کنيم و به ما هم توفيق دهد.
شادی روح شهدا، امام خمينی و حاجيه خانم ابطحی صلوات ختم کنيد.